Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Dosarul judecătoarei și avocatei din…

Dosarul judecătoarei și avocatei din Criuleni, trimis instanţei de judecată

Procuratura anticorupţie a finalizat şi expediat astăzi, 27 noiembrie, instanţei de judecată cauza penală de învinuire a unei judecătoare din cadrul Judecătoriei Criuleni şi a unei avocate de comiterea coruperii pasive.

Potrivit datelor Procuraturii Generale, magistrata şi avocata din Criuleni au fost prinse în flagrant, pe 24 octombrie. Acestea sunt învinuite că au estorcat şi primit două mii de euro pentru a-i achita pe doi inculpaţi.

La demersul Procurorului General, din 28 octombrie curent, Consiliul Superior al Magistraturii a suspendat-o provizoriu din funcţie pe respectiva judecătoare. Actualmente, magistrata se află în arest la domiciliu, iar avocata are interdicţia de a părăsi localitatea.

Respectiva cauză penală a fost expediată pentru examinare Judecătoriei din Criuleni. Ulterior, Procurorul General a înaintat Curţii Supreme de Justiţie un demers cu solicitarea de a strămuta examinarea acestei cauze penale către o altă instanţă de judecată de acelaşi nivel.

Dacă vor fi recunoscute vinovate, magistrata şi avocata riscă pedeapse cu închisoare de la 7 la 15 ani cu amendă în mărime de la 1000 la 3000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani.

Anterior ZdG a publicat un articol în care a desfășurat subiectul.